Hvad er success?

Jeg vil lige dele en lille passage fra en artikel om På Dybt Vand, der netop er udgivet i bladet "Dansk Friluftsliv". Den handler om hvad success er når vi spiller hændelsesspillet.

Nyttig til din næste planlægningsrunde:

Hvad er success når vi spiller På Dybt Vand?
På Dybt Vand giver forståelse for, at den enkelte deltager har en aktiv rolle i håndtering af hændelser på vandet. Spillet motiverer til erfaringsudveksling, dialog og en kreativ, udforskende tilgang. Ved at spille, gør vi det alvorlige til en leg og nedbryder barrierer og modstand. 

Spillets mål er ikke at kåre en vinder i diskussionen, men at skabe en god diskussion i første omgang.  Al snak om ulykker og hændelser, før de er sket, er hypotetisk. Det er først når tingene er gået galt og vi ser i bakspejlet, at vi kan dømme beslutninger og handlinger som effektive eller korrekte. Derfor må vi starte med en præmis om at så længe vi snakker om ulykker i fremtidsperspektiv,  handler det ikke om at få ret. Det handler om at deltage, reflektere og træne.

Så hvad er succeskriteriet? Success er når vi reflekterer og når vi bruger de refleksioner aktivt som motivation til at træne. Success er, hvis vi kan tage nogle lidt klogere beslutninger på vej ud på næste tur eller undervejs på turen. Success er når en gruppe åbner op og tager de vanskelige snakke. Succes er når vi spiller i tryghed på land og kan så tage på vandet og afprøve, hvor godt det vi har snakket os frem til virker.

Det handler ikke om at få ret - det handler om at være kreativ og at træne konsekvenstænkning: Hvad nu hvis noget går galt - og vi så tænker scenariet “længere ud”? Hvad nu hvis vinden blæser op, eller skifter retning? Hvis den samme hændelse sker, bare et andet sted på ruten? Hvad nu hvis der også sker en-to-tre yderligere ting, der komplicerer situationen?


Skaber det genklang hos dig? Lad mig høre hvad du synes!

Bedste hilsner,
Tue

1 kommentar

Antje Behrens
 

Gode argumenter til at afslutte en diskussion, hvor nogen ønsker at "vinde". Godt skrevet. 

Læs mere
Læs mindre