Har du spørgsmål, svar og kommentarer som ikke rammer de andre kategorier?

Ordet er frit her 🙏

Artikel: Når alvor bliver til leg

I den nyeste udgave af magasinet “Dansk Friluftsliv” har vi fået en fin artikel med om det lærings-potentiale der gemmer sig i På Dybt Vand spillet

Nu har vi fået hele artiklen tilgængelig så du kan læse med! 

Læs artiklen: Når alvor bliver til leg

OBS: PDF’en er lavet med dobbelt-side visning, så du skal lige scrolle til højre når du åbner den, for at se den første sides tekst, der står på side 27.

God læselyst!

Hvad er success?

Jeg vil lige dele en lille passage fra en artikel om På Dybt Vand, der netop er udgivet i bladet "Dansk Friluftsliv". Den handler om hvad success er når vi spiller hændelsesspillet.

Nyttig til din næste planlægningsrunde:

Hvad er success når vi spiller På Dybt Vand?
På Dybt Vand giver forståelse for, at den enkelte deltager har en aktiv rolle i håndtering af hændelser på vandet. Spillet motiverer til erfaringsudveksling, dialog og en kreativ, udforskende tilgang. Ved at spille, gør vi det alvorl…
Læs mere

Jeg vil lige dele en lille passage fra en artikel om På Dybt Vand, der netop er udgivet i bladet "Dansk Friluftsliv". Den handler om hvad success er når vi spiller hændelsesspillet.

Nyttig til din næste planlægningsrunde:

Hvad er success når vi spiller På Dybt Vand?
På Dybt Vand giver forståelse for, at den enkelte deltager har en aktiv rolle i håndtering af hændelser på vandet. Spillet motiverer til erfaringsudveksling, dialog og en kreativ, udforskende tilgang. Ved at spille, gør vi det alvorlige til en leg og nedbryder barrierer og modstand. 

Spillets mål er ikke at kåre en vinder i diskussionen, men at skabe en god diskussion i første omgang.  Al snak om ulykker og hændelser, før de er sket, er hypotetisk. Det er først når tingene er gået galt og vi ser i bakspejlet, at vi kan dømme beslutninger og handlinger som effektive eller korrekte. Derfor må vi starte med en præmis om at så længe vi snakker om ulykker i fremtidsperspektiv,  handler det ikke om at få ret. Det handler om at deltage, reflektere og træne.

Så hvad er succeskriteriet? Success er når vi reflekterer og når vi bruger de refleksioner aktivt som motivation til at træne. Success er, hvis vi kan tage nogle lidt klogere beslutninger på vej ud på næste tur eller undervejs på turen. Success er når en gruppe åbner op og tager de vanskelige snakke. Succes er når vi spiller i tryghed på land og kan så tage på vandet og afprøve, hvor godt det vi har snakket os frem til virker.

Det handler ikke om at få ret - det handler om at være kreativ og at træne konsekvenstænkning: Hvad nu hvis noget går galt - og vi så tænker scenariet “længere ud”? Hvad nu hvis vinden blæser op, eller skifter retning? Hvis den samme hændelse sker, bare et andet sted på ruten? Hvad nu hvis der også sker en-to-tre yderligere ting, der komplicerer situationen?


Skaber det genklang hos dig? Lad mig høre hvad du synes!

Bedste hilsner,
Tue

Læs mindre

Klargøring af talbrikker

Spillebrikker

Når i åbner jeres spilleæske finder i seks røde, runde træbrikker og seks klistermærker med tallene 1-6.

Klistermærkerne 1-6 skal sættes på på træbrikkerne, så er spillet klar til brug:


Talbrikkerne er beregnet til at markere hændelses-steder på spillepladerne og er nyttige hvis i skal bruge jeres egne kort som spilleplader - eksempelvis et søkort!